Katholiek Ede

Gezinsviering-Gezinszondag

gezinsviering1In 2015 zijn we begonnen met Gezinszondagen. Daarnaast zijn er ook nog steeds gezinsvieringen.

Gezinsvieringen zijn vieringen die gericht zijn op kinderen. De liturgie is makkelijker, de thema’s zijn toegespitst op kinderen. De viering wordt opgeluisterd door het kinderkoor, de preek is een “gesprek met de kinderen”.

Gezinszondagen zijn gericht op uitgebreide catechese voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze catechese wordt gegeven tijdens de normale viering. De ouders volgen samen met de andere parochianen de gewone kerkdienst. Intussen gaan we met de kinderen naar een andere locatie. Daar lezen we een verhaal uit de bijbel, praten er met elkaar over en werken aan opdrachten die daar mee te maken hebben. Aan het eind keren we weer terug naar de kerk, waar de kinderen de communie ontvangen in het stiltecentrum.
Na de viering gaat de voorganger in gesprek met ouders over het thema wat met de kinderen wordt behandeld, of met vragen waar ouders zelf mee komen.
Daarna gebruiken we met de ouders samen een lunch, waarbij het ontmoeten van elkaar centraal staat. Op deze manier leren kinderen elkaar beter kennen, en dat geldt ook voor ouders. De eerste gezinszondag van het nieuwe seizoen is op 10 september.

Copyright © 2018 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.