Katholiek Ede

Foto's Katholiek Ede

Katholiek Ede

Werkgroep Avondwake opgeheven

AvondwakeAlhoewel het op de Veluwe niet gebruikelijk was om een avondwake te houden, werd op verzoek van de ‘deeltijd’ pastor van De Goede Herderparochie, aalmoezenier Peter Bosma aan mw. Nellie Ale gevraagd een avondwakegroep op te richten. Zij deed dit i.s.w. met Alda Bosman.

Lees meer...  

Afscheid van Noortje Johan

Cantors koorNog één keer is het cantoreskoor bij elkaar geroepen om te zingen onder leiding van dirigent Noortje Johan. In de Woord- en Communieviering op zondag 10 september zal zij voor de laatste keer als dirigent dit koor leiden.

Lees meer...  

De Kruisweg op Goede Vrijdag

kruiswegDe Kruisweg stamt uit de late middeleeuwen. In Jeruzalem zochten pelgrims naar de plekken waarlangs volgens de overleveringen de lijdensweg van Jezus had gevoerd. Toen eenmaal de plaatsen gemarkeerd waren, vormden ze samen ‘de Kruisweg’, in het latijn de ‘Via Crucis’.

Lees meer...  

Renovatie parochiecentrum

antonius2004Nu echt op komst. Een lang gekoesterde wens van de geloofsgemeenschap Katholiek Ede gaat in vervulling: het verouderde en niet meer geschikte parochiecentrum wordt vernieuwd en vergroot tot een zaal die  dienst doet als ontmoetingscentrum.  De omvang van de ruimte gaat van ca. 60 naar 90 vierkante meter. De bereikbaarheid en bruikbaarheid (ook voor minder-validen) worden veel beter. De faciliteiten worden op peil gebracht met twee vergaderruimten,  nieuwe toiletten en keuken.

Lees meer...  

Feestelijke Eucharistieviering t.g.v. het 50-jarig priesterjubileum van em. pastor A. van Dijk

Op 18 juli is het 50 jaar geleden dat pastor Adri van Dijk tot priester werd gewijd. Dit heuglijke feit wil hij ook in het midden van onze geloofsgemeenschap vieren, waar hij sinds vele jaren als voorganger gastvrij ontvangen wordt. Op zondag 26 juli zal hij dit ‘gouden’ priesterfeest vieren mmv een gelegenheidskoor tijdens de eucharistieviering om 10.30 u in de St. Antoniuskerk te Ede.

Copyright © 2018 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.