Katholiek Ede

Geloofsgemeenschap

 

Geloofsgemeenschap Katholiek Ede

 

St. Antonius kerk

Onze geloofsgemeenschap maakt deel uit van de zalige Titus Brandsmaparochie en is per 1 januari 2013 ontstaan uit de samenvoeging van de geloofsgemeenschappen St. Antonius van Padua en Goede Herder. Wij houden onze vieringen in de Antoniuskerk aan de Stationsweg 112, 6711 PZ Ede. Op deze website vindt u alle informatie over onze geloofsgemeenschap.

  

 


Uitnodiging voor een THOMASVIERING in de Antoniuskerk op zaterdag 22 oktober a.s.

thomasWat is een Thomasviering?

Deze oecumenische vorm van vieren is ontstaan in Helsinki (Finland). In het spoor van de discipel Thomas, die misschien ten onrechte, de ongelovige genoemd wordt, gaan we in zo’n gezamenlijk viering onderzoeken hoe hij heden ten dage ook ons kan inspireren. De naamgever van de Thomasviering, de apostel Thomas, is in de Bijbel een twijfelaar met kritische vragen. Die Thomas uit de Bijbel met al zijn vragen is net een mens in onze huidige tijd.

Lees meer...  

Onze digitale nieuwsbrief

 
NieuwsbriefDeze nieuwsbrief verschijnt  tussen 2 parochiebladen in met actueel nieuws van Katholiek Ede, de Titus Brandsmaparochie en algemeen ‘katholiek nieuws’ met aankomende activiteiten of wetenswaardigheden. Aangezien er problemen waren met het versturen van onze nieuwsbrief, zijn we nu ‘aangehaakt’ bij de server van de parochie. Daar hoort ook een nieuw mailadres bij. Ons nieuwe e-mailadres wordt:  ;            Aanmelden graag via dit e-mailadres.
 

Bespreek 't samen

bespreek het samen
In de Franciscuszaal en op de credenstafel ligt een flyer van het Oecumenisch Winterprogramma van de samenwerkende kerken uit Ede. U vind daar ook een verkort weergegeven programmaoverzicht; dit ter inzage. Meer lezen ? Kijk op www.bespreekhetsamen Ruim 80 onderwerpen vormen samen dit programma, die in deze samenstelling al 35 jaar ‘loopt’. De meeste items van Bespreek ’t Samen zijn kosteloos. U kunt zich via deze website opgeven voor de diverse onderwerpen. Mocht het digitaal niet lukken kunt u zich ook melden op het secretariaat of via 0318 645831
 

Vanuit de Locatie raad

 
locatieraadAfgelopen maanden is er veel werk verzet vanuit de LR. Niet allemaal even zichtbaar, maar ik wil u toch wat noemen. Overleg met het Bestuur in Wageningen, verder gaan met de Parochietuin, samen met de medewerkers van het secretariaat aldaar de inhoud van de kasten gaan uitzoeken, onderhoud en reparaties rond het kerkgebouw.

Lees meer...  

Vloerbedekking Kapel

 
vloerkleedOok zal in de komende periode de vloerbedekking van het altaar in de Kapel vervangen worden. Deze vloerbedekking is ernstig aan vervanging toe, al zie je dat niet direct. Dit zal echter ’s middags een keer gebeuren, dus u blijft te allen tijde WELKOM!
 

Kapel

 
KapelSinds eind januari van dit jaar is onze kapel dagelijks geopend van 9.30-12.00 u  U kunt hier altijd terecht voor een moment van stilte of het branden van een kaarsje. In de Franciscuszaal zijn vrijwilligers die koffie, thee en een luisterend oor hebben. Deze gastheren en gastvrouwen zijn er meestal met z’n tweeën. Lijkt het u ook fijn om gastheer of gastvrouw te zijn? Er is een 2-wekelijks rooster. Sluit u aan en leer uw mede parochianen beter kennen!!
 

Sponsors gezocht

 
sponsorZoals u weet zijn we druk met onze Parochietuin. De eerste opzet is nu ingedeeld. Het tweede deel blijft nog even zo liggen, aangezien het schilder en loodgieterswerk aan de achterkant van de toren nog afgemaakt moet worden. De werkzaamheden starten 5 september en moeten voor het eind van dit kalenderjaar afgerond zijn. Hiervoor is een hogere hoogwerker ingehuurd die te groot voor het tuinpad is, maar te laag om vanaf het kerkplein de achterkant van de toren te bereiken. 

Lees meer...  

Actie!!!

groenengrijsAls we dit stuk schrijven is het nog midden in de vakantie en zonnig warm! Maar regeren is vooruitzien…….. Als u de TitusBreed nu leest is de meteorologische herfst inmiddels aangebroken. Dat betekent dat het najaar eraan komt. Ook een schitterende tijd waarin we heerlijk uitgerust en opgeladen na de zomervakantie weer aan de slag kunnen gaan, de natuur schitterend gaat verkleuren en wij in de Parochietuin aan de slag willen gaan met het aanplanten van een deel van de vakken, zodat we daar volgend jaar volop van kunnen genieten. De vorige actie van Ede Doet heeft ons 2 regentonnen, een insectenhotel en beplanting voor bij- en vlindervriendelijke planten opgeleverd. Maar……
 

De digitale nieuwsbrief

AntoniuskerkEen nieuwsbrief als aanvulling op het parochieblad de TitusBreed. De TitusBreed verschijnt 7 keer per jaar. De digitale nieuwsbrief verschijnt met actueel parochienieuws, actueel ‘katholiek nieuws’, met aankomende activiteiten of zomaar wetenswaardigheden. Laat het ons even weten als u de digitale nieuwsbrief NIET langer wilt ontvangen via een mailbericht naar:  En…….. Heeft u belangrijk nieuws dat u met ons wilt delen tussen de twee parochiebladen in?  De verschijning van de Digitale Nieuwsbrief nr. 5 is in de weekend van 26 t/m 28 augustus 2022.  Door omstandigheden kan het soms iets eerder worden. Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief is mogelijk via 

Lees meer...  

Het synodale proces: Overhandiging rapport “Zij heeft een verhaal”

bisschoppensynodeIn oktober 2023 organiseert de kerk een bisschoppensynode over de plek van de ‘gewone’ gelovige in de kerk die gedurende twee jaar in de wereldwijde kerk wordt voorbereid, door gelovigen aan het woord te laten. Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch nam woensdag het rapport “Zij heeft een verhaal “ in ontvangst. Het is geschreven in opdracht van het Netwerk Katholieke Vrouwen (NKV) en geeft gehoor aan de oproep van

Lees meer...  

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2022 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.