Katholiek Ede

Rossini’s Petite Messe Solennelle in de Edese Oude Kerk

COV Sursum Corda Rossini MediumIn december moesten de klapstoeltjes nog haastig worden bijgezet om het publiek in de Oude Kerk van Ede te voorzien van zitplaatsen. De kerk was bomvol en uitverkocht voor de ‘Messiah’ van COV Sursum Corda uit Lunteren.
Op zaterdag 21 april geeft het koor wederom een concert in de sfeervolle kerk. Dit keer een compositie van de operacomponist Rossini, die met de ‘Petite Messe Solennelle’ een bijzonder werk schreef.
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het een volwaardige mis met grote contrasten. Het geliefde koorwerk zit vol met pakkende melodielijnen en ritmische vitaliteit. Rossini schreef dit werk voor koor, piano en harmonium, een ongebruikelijke combinatie van instrumenten wat zorgt voor een bijzondere klanksfeer. Het geeft een slepend en dramatisch effect, doordat het harmonium crescendo’s sterker kan laten klinken.
De ‘Petite Messe Solennelle’ van Rossini wordt in dit concert gecombineerd met iets ouds, namelijk twee stukken van Palestrina. Deze stukken worden a capella gezongen en ze werden 300 jaar voor Rossini’s compositie geschreven.
Kortom, een concert met grote contrasten. De moeite van het beluisteren waard!
Solisten zijn Martina Prins (sopraan), Florieke Beelen (mezzo-sopraan), Gerben Houba (tenor), Berend Eijkhout (bas-bariton).
Onder begeleiding van Elly Meijer - Klein (harmonium) en Roland Aalbers (piano).
Het geheel staat onder leiding van dirigent Gert Jan van der Pol.
  
Zaterdag 21 april, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur 
Oude Kerk, Grotestraat 58, Ede 
Kaartverkoop: www.covsursumcorda.nl, via secretariaat (0318-413518)  
en Boekhandel Het Paard van Troje, Ede
Copyright © 2018 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.