Katholiek Ede

KINDERACTIVITEITEN NAAR PASEN TOE

pasen18 februari: Gezinszondag:
Ontmoeten - Vieren – Leren
Op 18 februari is er weer gezinszondag. De Gezinszondag begint om 10.30 uur. Aan het begin van de viering gaan de kinderen (vanaf 4 jaar) met ons mee naar de Edese School Vereniging om daar aan de slag te gaan met het thema van die dag.
De ouders volgen de gewone viering van die dag. Na de viering is er voor de ouders een bijeenkomst met de voorganger om verder in te gaan op het thema. Om 12.30 uur komen we weer bij elkaar in de kerk. Er is de mogelijkheid om gezamenlijk te lunchen, elkaar te leren kennen en te bekijken wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. We hopen jullie daar te ontmoeten!

PALMPASENSTOKKEN VERSIEREN
palmpasen1Op de zaterdag voor Palmzondag gaan we weer Palmpasen stokken maken.
Wanneer:  zaterdagmiddag 24 maart van 15.30 – 16.30 uur
Waar:   Bij Antoniuskerk
Meenemen:  een of twee kale Palmpasenstokken om te versieren, met een punt erop.
Voor wie:  kinderen van 4 tot 12 jaar.
We vinden het prettig als je als ouder blijft om mee te helpen, maar het is niet verplicht. Bij jongere kinderen (tot ca. 5 jaar) is het wel handig als je blijft.
Aanmelden voor het Palmpasen knutselen via en -uiterlijk donderdag 22 maart.
De vrijwilligers van de kindercatechese.
 
 
PALMPASENVIERING / PRESENTATIEVIERING
palmpasenvieringZondag 25 maart mag je de Palmpasen stok meenemen bij de Palmpasenviering
(Gezinsviering) om 10.30 uur in de Antonius Kerk. We luisteren naar het verhaal hoe Jezus als een koning Jeruzalem binnenging en wat de Palmpasenstok nu eigenlijk betekent.
Het kinderkoor “Sing to God” zingt natuurlijk weer mee. Tijdens deze viering stellen de Eerste Communicanten zich ook voor.
 
 
 
 
 
 
GOEDE VRIJDAG: KINDERKRUISWEG
kinderkruiswegVrijdag 30 maart is Goede Vrijdag. Om 15.00 uur is de kinderkruisweg in de Antoniuskerk.
We lopen met elkaar olv pastor Hans Lucassen de kruisweg zoals Jezus heeft gedaan. We horen de verhalen en bidden samen. Neem zelf een plantje of bloemen mee voor de bloemenhulde aan het kruis. Hiervan wordt weer een mooie paastuin gemaakt. We hopen jullie daar ook weer te zien!
 
Copyright © 2018 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.