Katholiek Ede

Nieuws

Afscheid van Noortje Johan

Cantors koorNog één keer is het cantoreskoor bij elkaar geroepen om te zingen onder leiding van dirigent Noortje Johan. In de Woord- en Communieviering op zondag 10 september zal zij voor de laatste keer als dirigent dit koor leiden.

Lees meer...  

BESPREEK ’t SAMEN

wereldgebedsdagDe sluitingsdatum voor inschrijvingen is 11 september as. Voor sommige onderdelen geldt : vol = ook echt vol.
Zijn er 11 september tekort aanmeldingen (6) voor een onderwerp? dan gaat dat onderdeel niet door. Het programma kunt u op de site uitgebreid bekijken.

Lees meer...  

LOCATIEZONDAG zondag 17 september

Sint AntoniusZondag 17 september vindt de jaarlijkse locatiezondag plaats. Deze viering zal in het teken staan van de patroonheilige van katholiek Ede : St. Antonius van Padua.
Wie was deze heilige, wat heeft hij in zijn leven gedaan waardoor hij later heilig is verklaard, worden wij geraakt als wij aan hem denken?? Veel vragen, belangrijk genoeg om daar eens bij stil te staan.

Lees meer...  

Meezingproject Bachcantate

BachIn het kader van Luther500 organiseert de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede een meezingproject met de Bachcantate “Bringet dem Herrn Ehre seines Namens” (BWV 148) voor alt, tenor, koor en orkest.

Lees meer...  

Voortgang verbouwing pastorie.

verbouwingVoor het kappen van de bomen in de binnentuin naast de Kerk zijn we gebonden aan verschillende regelgevingen. In de afgelopen periode is er een flora & fauna onderzoek gedaan om de bomen te mogen kappen.

Lees meer...  

DE WERELDGEBEDSDAG OP 3 MAART  IN EDE

Raad van kerkenAl jarenlang bestaat wereldwijd de traditie , dat op de eerste vrijdag van maart  door Christenen over de gehele wereld wordt gebeden voor vrede en gerechtigheid.
Elk jaar wordt door de organisatie van een land (dit jaar uit de Filippijnen) een thema opgezet, en de landelijke organisaties werken dat uit in een liturgie,waarin zingen, bidden en overdenken centraal staan.  De oorsprong ligt in de wereldwijde inzet van vrouwenbewegingen om te strijden voor een rechtvaardige samenleving.

Lees meer...  

Status renovatie van de pastorie St Antonius Kerk

Achter de schermen wordt er gewerkt, echter dit is nog niet zichtbaar voor de parochianen. Hierom een berichtje wat er de afgelopen periode is gebeurd. De Klankbordgroep “renovatie pastorie” is verschillende keren bij elkaar geweest.

Lees meer...  

Dringende oproep nieuwe bestuursleden KBO

KBO1Onze pogingen om een geschikte kandidaat voor de vacature  van voorzitter te vinden heeft tot  dusver geen resultaat opgeleverd. Daarnaast is er nog een vacature binnen het bestuur voor de public relations taken en voor 3 bestuursleden geldt dat zij inmiddels al 2 termijnen zitting hebben in het bestuur en hebben aangegeven dat zij opgevolgd willen worden door nieuwe bestuursleden. 

Lees meer...  

Copyright © 2017 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.