Katholiek Ede

Kinderwoorddienst

kinderwoorddienst1Voor de kinderen van de basisschool is er elke zondag kinderwoorddienst. Voor in de kerk staat een lantaarntje met een brandend waxinelichtje. Wij nodigen de kinderen vóór de eerste lezing uit om mee te gaan en het lantaarntje gaat ook mee. Deze wordt door de kinderen na afloop weer teruggezet. De kinderen gaan tijdens de woorddienst naar een andere ruimte om naar het evangelieverhaal te luisteren. Daarna wordt over het verhaal gepraat, gezongen, gebeden, getekend of een andere creatieve verwerking gemaakt. Vóór de collecte gaan de kinderen weer terug naar de kerkdienst. Het is altijd erg gezellig, dus kom erbij!
Graag willen wij de groep vrijwilligers vergroten. Lijkt het je ook leuk om mee te denken over de invulling van de kinderwoorddienst en 1 keer in de 6 weken met de kinderen te praten, knutselen, filosoferen, tekenen over de verhalen uit de (kinder)bijbel? Neem dan contact op met Rita Aelbers en loop gezellig een keertje mee op zondag. WELKOM!

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkgroep gezinsviering zoekt versterking!

kinderwoorddienst nw. briefAl heel wat jaren verzorgen we met 3 mensen de gezinsvieringen.

Doordat onze kinderen ouder worden en niet meer tot de doelgroep behoren, en we ons ook op andere vlakken voor de kerk willen inzetten, zijn we op zoek naar mensen die deze werkgroep over willen nemen. Ania is inmiddels gestopt. Jenny en Miriam gaan nog even door om nieuwe mensen te kunnen inwerken.

Lees meer...  

Werkgroep gezinsviering zoekt versterking

kinderwoorddienst10De drie vrijwilligers van de huidige werkgroep gezinsviering is op zoek naar mensen die de werkgroep willen overnemen, onder andere doordat de kinderen ouder worden en niet meer tot de doelgroep behoren. Ania stopt aan het eind van dit seizoen. Jenny en Miriam gaan nog even door om nieuwe mensen in te werken. Er zijn jaarlijks ongeveer acht gezinsvieringen. Deze bereid je samen met de voorganger voor. Je kijkt dan naar de lezingen en de vertaling naar de kinderen. Je bedenkt een creatieve/interactieve manier om met de kinderen in gesprek te gaan. Je stemt de liedjes af met het kinderkoor, maakt het boekje in orde en zorgt voor een aankondiging via website/mail/nieuwsbrief. In de praktijk ben je één avond/dagdeel met elkaar in gesprek, waarna ieder taken in zijn/haar eigen tijd kan doen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Mail ons of spreek ons aan na de viering.

Jenny Klaassen:
Miriam Bruil:

Rooster Kinderwoorddienst

kinderwoorddienst1

                                                               
                                                                                                                                     


                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                                               Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2023 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.