Katholiek Ede

Nieuws

PASSIE 2019

passietochtOp vrijdag 19 april, Goede Vrijdag, wordt er in Ede opnieuw een Passie gehouden, geïnitieerd door de Raad van Kerken en georganiseerd door de Beatrixkerk (PGE) , de RK Titus Brandsma Parochie, de Kleopas gemeente (HGE) en Kerkelijk Centrum Emmaüs.

Lees meer...  

VIERING MMV HET NEDERLANDS-BYZANTIJNS KOOR BYCHANTIUM UIT IJSSELSTEIN

ByzantijnsIconen hebben een onmisbare plaats bij de viering van de Byzantijnse liturgie. De geloofsgeheimen die in de kerk gevierd worden, worden door iconen met kleuren en vormen zichtbaar tegenwoordig gesteld.

Lees meer...  

“NIMMERDOR”

buxusOp Palmzondag 14 april krijgen we traditiegetrouw een gezegend “palmtakje” mee naar huis, een buxustak. Vroeger noemde men dit takje een “nimmer-dor” omdat hij in de winter altijd groen blijft. Enthousiast zwaaien we ermee naar de Koning op een ezel en we zingen “Hosanna, gezegend Hij die komt in de Naam des Heren…”

Lees meer...  

JUBILEUM 50 JAAR RAAD VAN KERKEN IN EDE

raad van kerkenDit jaar bestaat de Raad van Kerken te Ede 50 jaar. We willen dit vieren op zaterdag 28 september 2019 in het Kerkelijk Centrum Emmaüs: eerst is er een symposium en aansluitend een korte viering, waarbij liturgische en muzikale elementen uit de verschillende kerktradities in de Raad van Kerken vorm en inhoud worden gegeven.

Lees meer...  

Bespreek het samen

Wo. 6 mrt 19.30 u Verlengde Blokkenweg Bezoek aan de grote Turkse Moskee
Za. 16 mrt 19.30 u Taborkerk Avondmuziek
Zo. 17 mrt 14.30 u Beatrixkerk Workshop van basisgemeenschap Liederen voor onderweg

Lees meer...  

Bezoek aan de Turkse Grote Moskee

Turkse moskeeOp woensdag 6 maart organiseren ‘Bespreek het Samen’ en de werkgroep ‘Pluriforme Samenleving’ van de Raad van Kerken een bezoek aan de Turkse Grote Moskee.
We beginnen om 19.30 uur. Rond 19.45 uur is er een gebedsdienst. Daarna een rondleiding. Kunt u niet bij de gebedsdienst zijn, dan kunt u om 20.15 uur aanschuiven bij de rondleiding. Na de rondleiding kan men vragen stellen waarna wij dan met elkaar praten over het thema: Wat kunnen wij als Moslims en Christenen samen voor Ede betekenen. U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Graag vooraf aanmelden voor deze avond bij:  Mariëlle Jellema en Erna Hulstein

Bewust naar Pasen 2019

bewustnaar PasenOp 5 woensdagen worden er bijeenkomsten georganiseerd, waarin we ons bezinnen en elkaar ontmoeten in “Bewust naar Pasen”. Het thema is ‘Wees niet bang’ en er is bezinning over ‘door de angst heen leven’
De indeling van de avonden is als volgt:

Lees meer...  

ASWOENSDAG 6 maart, 19.00 uur

aswoensdagEen dag die van oudsher het begin markeert van de 40-dagentijd naar Pasen. Een tijd van ‘vasten en bezinning’ om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden in onze relatie tot God, de naaste en onszelf.

Lees meer...  

Copyright © 2019 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.