Katholiek Ede

Nieuws

Week Van Gebed 2021

liefdeOok in 2021 wordt er in de week van 17 t/m 24 januari de Week van Gebed gehouden. Deze wordt in Ede georganiseerd door de lokale Raad van Kerken samen met een werkgroep uit verschillende kerken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van materiaal dat de landelijke Raad van Kerken en MissieNederland gezamenlijk ontwikkeld hebben. 

Lees meer...  

Doe je mee met de online Alphacursus?

alpha2Ook namens het Pastoraal Team Waar vroeger de kerk een plek was waar verondersteld werd dat je erbij hoorde op basis van je geloof, draait het in deze huidige tijd op de eerste plaats om vertrouwen. De Alphacursus is een cursus waar dat vertrouwen met elkaar groeit, door samen een aantal weken met elkaar op te trekken en het praten over het geloof.

Lees meer...  

Overweging 2e zondag v/d Advent door em. pastor T. Jurrius

behulpzaamBest mensen
Vanmorgen hebben we de eerste regels van de evangelist Marcus gelezen hfdst 1 vers 1.En er vallen meteen 2 zaken op.

Hij valt meteen met de deur in huis. De kern van zijn boek . Meestal moet je een boek eerst helemaal lezen voordat je bij de kern komt, Marcus is meteen duidelijk;

Lees meer...  

Allerzielen 2020

 

allerzielen1

 

 We kunnen terugkijken op een waardige herdenking van onze geliefden. Ruim 70 parochianen kwam naar een van de inloopmomenten om een kaarsje te ontsteken.

   

BESPREEK ’t SAMEN

bespreek het samenDoor corona zijn vrijwel alle programma onderdelen t/m half januari geannuleerd of verzet. We hopen half januari de draad weer te kunnen oppakken. Op woensdag 6 januari zou in de Antoniuskerk het 3 koningenspel van de Vrije School plaats vinden. Vanwege de coronaregels konden de repetities hiervoor niet plaatsvinden. Dat betekent ook dat het Drie Koningenspel zelf niet doorgaat. Ook 2 Vesperuitvoeringen van het B’tS-projectkoor, het Weihnachtsoratorium van Bach, kunnen niet doorgaan. Wel staat in januari: (nog) op het programma: 

Lees meer...  

“En het geschiedde”

kertmisDe oude geschiedenis van keizer Augustus, de geschiedenis van terreur, geweld en rechtsver(kr)achting, de geschiedenis van de verschrikkelijk duistere nacht, die geschiedenis krijgt met de geboorte van Jezus een nieuw tijdperk:

Lees meer...  

Kerstattenties EMMAUS

kerstattentieIeder jaar net voor kerst reiken wij kerstattenties uit aan mensen die om welke reden dan ook een groet krijgen namens de Emmaus. Wilt u mee helpen denken waar de kerstattenties namens de kerk naar toe mogen?

Lees meer...  

Ventilatie in de kerk en Franciscuszaal

ventilatieIn de Antoniuskerk zijn 2 soorten verwarming. Tijdens de vieringen gebruiken we deze herfst en winter alléén de vloerverwarming direct onder de banken. De vloerverwarmings-capaciteit is echter beperkt, en omdat de deuren en enkele tuimelramen gedeeltelijk open staan i.v.m. de nodige ventilatie, zal de temperatuur in de kerk deze herfst en winter niet meer zijn zoals voorheen.

Lees meer...  

Copyright © 2021 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.