Katholiek Ede

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten in de

veertigdagentijdBeste mensen,

Over een paar weken start de veertigdagentijd. Om dit thuis in het gezin te kunnen vieren, heb ik de gezinsboekjes van Kind Op Zondag besteld. Het thema van dit jaar is "Levensweg".

Lees meer...  

Kerstfeest voor de kinderen

Kinderkerst1Beste gezinnen van de Titus Brandsma parochie,

Hij komt, hij komt in ons midden! Vieren jullie de geboorte van Jezus met ons mee? Dit jaar vindt het grote feest online plaats met pastoor Ten Have en alle gezinnen van de parochie. Noteer in jullie agenda: donderdagavond 24 december om 19:00, inloop 18:45 (kom op tijd om te zorgen dat de verbinding goed werkt). Nodig vooral iedereen uit van buiten en binnen de parochie, we hebben oneindig veel plaatsen in deze viering!

Lees meer...  

Waar dromen wij van?

advent20Op zondag 13 december is er weer gezinsviering. Het is dan al weer de 3e zondag van de Advent. Het wordt steeds een beetje lichter nu het 3e kaarsje aan mag gaan. In Jezus’ tijd droomden de mensen daar ook van: dat het Lichter zou worden, want het waren moeilijke tijden. 

Lees meer...  

Activiteiten werkgroep Gezinsvieringen

Palmpasen 2014

De werkgroep Gezinsviering bereid zo’n 7x per jaar  samen met de voorganger de gezinsviering voor. We maken rond het thema van de zondag een voor kinderen toegankelijke viering. We zoeken liedjes voor het kinderkoor en we zorgen voor een leuk boekje. In de viering betrekken we de kinderen actief door hen mee te laten praten en de voorbeden te laten lezen. Op een gezinszondag is er een reguliere viering. De kinderen krijgen op een andere locatie catechese. Ze knutselen, er wordt gezongen en er worden verhalen gelezen. Na de viering kunnen ouders nog verder ingaan op het thema samen met de voorganger. Daarna komen de kinderen weer bij de kerk en is er een gezamelijke lunch voor wie er nog aanwezig is.

H. VORMSEL

VormselBij het vormel doen meerdere kerken vanuit de parochie samen. In het najaar worden bijeenkomsten gepland, zodat het vormsel het jaar er op in de lente kan plaatsvinden. Voor meer informatie neem contact op met het secretariaat van onze kerk.

DOOP

doopWilt u uw kind laten dopen? Ja! Vanuit de doopwerkgroep heten we u van harte welkom. Samen met u zullen we twee avonden bij elkaar komen om te praten over ons geloof, over de betekenis van de doop met  de daarbijhorende rituelen en wat we onze kinderen willen meegeven in de opvoeding. De Pastoor zal er ook een avond zijn om elkaar te leren kennen, voorlichting te geven over   het doopsel en vragen te beantwoorden. We begeleiden u met het maken van het doopboek voor de dienst en we zijn  er tijdens de doopviering bij. Samen met u willen we deze      belangrijke gebeurtenis in het leven van uw kind tot een mooie ervaring maken.  Als u uw kind wil laten dopen neem dan contact op met het secretariaat van onze kerk.

Op weg naar de Stal

KerstavondKerstmis is dit jaar anders dan anders. Geen gezinsviering zoals we gewend zijn, maar we gaan op weg naar de stal, naar het kindje Jezus. Speciaal voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar is de kerk open op Kerstavond, donderdag 24 december van 17.00-19.00 uur. 

Lees meer...  

Uitnodiging Eerste Communie 2021

eerste communie 2019Beste ouders,

We willen u er graag op attent maken dat we eind februari weer van start willen gaan met een nieuwe groep Communicanten. Het geheel van voorbereidingen en vieringen wordt vanuit de Antonius van Paduakerk aangeboden.

Lees meer...  

Copyright © 2021 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.